De bokbieren kunnen in drie van de vijf bekende klassen worden ingeschreven van de biertypenlijst die door het BKG wordt gebruikt. Het betreft de klassen: C, D en V. 

 

In klasse C kunnen de volgende bokbieren ingeschreven worden:

- Lichte dubbelbok;

- Meibok;

- Weizenbok (hell).

 

In klasse D kunnen de volgende bokbieren ingeschreven worden:

- Bokbier;

- Dubbelbok;

- Weizen(doppel)bok.

 

In de V(rije) klasse kunnen bokbieren ingeschreven worden die een variatie zijn op een van de toegestane bokbierstijlen, waarbij de stijl nog wel als zodanig herkenbaar is (denk bijvoorbeeld aan een rookbok, houtgerijpte bok of een ijsbok). Voor bieren in de klasse V dient u tevens per bier een logboekformulier in te vullen. Dit formulier kunt u hier downloaden. 

Van elk ingeschreven bier dienen drie flesjes (BNR) ingeleverd te worden. De dop dient goud- of zilverkleurig te zijn.

Tot en met 31 augustus 2017 is het mogelijk om uw bokbier(en) in te schrijven. Daarna is de inschrijving definitief gesloten. Per deelnemer kunnen maximaal 5 bokbieren worden ingeschreven. Het maximale totale aantal inschrijvingen hebben we op 100 bepaald. De bieren kunnen tussen 1 en 8 september ingeleverd worden. De inleveradressen kunt u hier vinden. De bieren worden gekeurd door keurmeesters van het BKG.

Inschrijven voor het BONK 2017 is heel eenvoudig, u vult het inschrijfformulier in en wacht op onze bevestigingsmail. In deze mail ontvangt u de volgende informatie:

  • bevestiging van de inschrijving
  • de informatie met betrekking tot de bieren die u ingeschreven heeft
  • het totaalbedrag voor uw inschrijving en het bankrekeningnummer waarop het verschuldigde inschrijfgeld overgemaakt moet worden. Voor elk ingeschreven bier betaalt u 6 euro aan inschrijfgeld.
  • de etiketten die u op uw flessen dient te plakken op 1,5 cm boven de bodem van de fles.

Uw inschrijving is pas definitief als het inschrijfgeld door ons ontvangen is.

 

0
0
0
s2sdefault

tekst uitleg BONK 2016

logo Brouwersgilde De Roode Toren